RESTAURANT REVIEW: LA VINA EXPERIENCE AMSTERDAM

april 29, 2014
NL: Er zijn verschillende restaurants in Amsterdam en soms zie je door de bomen het bos niet meer. Waar moet je dan naar toe? De aankomende weken wil ik met jullie wat restaurant ervaringen delen. Wat is momenteel hip, waar kan je lekker eten en welk restaurant ligt weer heel centraal? Alles komt aan bod. Vorige week trapte ik de restaurants reviews af met Restaurant Herengracht Amsterdam. Deze week is Restaurant La Vina Experience aan de beurt.
Restaurant La Viña experience is een mediteraans restaurant in de rivierenbuurt waar eigenaresse en Somelier Jacqueline Borgers samen met chef Mary Brophy zorgt voor een bijzondere “experience”.  Deze ‘experience’ moest ik natuurlijk uit proberen. Rond de klok van negen spreek ik met een vriend van mij, Joep Heijmen, af bij het restaurant. Ik ben al lang binnen, heb een rondleiding gehad en gezellig gekletst met Jacqueline als Joep binnen komt rennen. “Sorry, dat ik wat later ben, maar ik moest afsluiten op werk en vanaf Amsterdam Noord naar hier fietsen is niet niks” zegt Joep. “Geen probleem, laten we snel aan tafel gaan” zeg ik lachend. We nemen plaats en eigenaresse Jaqueline komt naar onze tafel. Ze vertelt dat we vanavond beginnen met een Wine Tasting Experience. Het is een soort van klein voorgerecht met drie verschillende wijnen die precies aansluiten bij de drie hapjes die wij erbij geserveerd krijgen. Na een paar minuten staat alles op tafel. Voor mij staan drie glazen wijn, maar ik drink niet of zelden dus moet wel een beetje oppassen dat ik straks niet dronken de deur uit loop. “Jij drinkt toch nooit Clo” vraagt Joep lachend. “Nee, ik drink met mate” ik moet lachen. Ik ben blij dat ik Joep heb meegenomen want hij neemt het uiterst serieus. Hij komt zelf uit de horeca dus ik snap het ook wel. Mijn voorkeur gaat uit naar de witte wijn, maar hij kiest voor de volle rode wijn. De hapjes die er bij geserveerd worden zijn een smaak explosie en smaken verrukkelijk. Na de Wine Tasting Experience is het tijd voor het hoofdgerecht. Er staan diverse gerechten op de kaart en bij alles loopt het water mij uit de mond. Er is keuze uit Quinoa, Corvina filet, maar ook black Angus steak en lamslende. Joep kiest voor een mannelijke steak en ik ga voor de Corvina filet met zwarte linzen. “Echt leuk, dat je mij hiermee naar toe neemt Clo” zegt Joep.  Ik ken Joep al vanaf de basisschool en zo nu en dan kom ik hem eens tegen in Amsterdam. Zo ook net nadat ik terug kwam van mijn eerste restaurant review. Meteen reageerde Joep enthousiast en het leek me daarom een leuk idee om hem uit te nodigen voor mijn volgende review. Zo gezegd, zo gedaan!  Nog geen tien minuten later staat het hoofdgerecht op tafel, wat weer heerlijk smaakt. Net voordat we een dessert willen bestellen zwaait de deur open en komen twee andere vrienden binnen wandelen. “Het word alleen maar gezelliger” zeg ik lachend. De twee jongens schuiven aan en bestellen een biertje.  Ik had verwacht dat La Vina Experience een super chique restaurant was, maar eigenlijk is het gewoon “easy going”. Het dessert komt op tafel. Ik heb gekozen voor een crème brulee en Joep gaat voor een kaas plakjes. Het is echt smikkelen en ik vind het jammer als alles op is.
Aan het eind van de avond gaat de muziek wat harder, kletsen we nog lang na en kan ik het natuurlijk niet laten om ook even een foto te maken met de chefkok en eigeneresse. (laatste foto). Net voor middennacht fiets ik terug naar mijn hotel. Ik heb een super gezellige avond gehad en kom zeker nog een keertje terug. La Vina Expierce is een topspot in de Maasstraat en zeker de moeite waard om een keer een hapje te gaan eten.

ENG: These coming weeks I want to share some restaurant experience with you. What is popular, where you can eat deliciously and what restaurant is situated central. Last week I started with the review of Restaurant Herengracht Amsterdam and today I want to tell you more about Restaurant La Vina Expierence Amsterdam.

Restaurant ‘La Vina Experience is a mediterranean restaurant located down the “rivierenbuurt Amsterdam” where owner Jacqueline Borgers and chef Mary Brobhy, offer you a special “experience”. And of course I had to try this experience. Around 9 PM I met with my friend Joep in front of the restaurant. I had already talked with Jacqueline when Joep ran into the restaurant. “I am sorry for being late, but it was super busy at work”. I was laughing, ‘No problem, let’s go to the table”. We started with a Wine Tasting Experience. This is a kind of starter with three different wines which matched perfectly with our appetizers. I really liked the white wine, but Joep chose the red wine. The appetizers formed a flavor explosion and tasted delicious. After the Wine Taste Experience it became time for the main course. The menu is full of delicious and healthy courses like quinoa, corvina filet, but you’re also able to choose for a black Angus steak. Joep chose a steak and I went for the Corvina filet with black lintels. I know Joep from primary school and I occasionally hook up him in Amsterdam, like the time I returned from my first restaurant review. Joep reacted enthusiastic from the very start so I came up with the idea to invite for my next restaurant review, the rest is history!

After ten minutes the main course was served. Just before we wanted to start with our meal the door opened and two other friends of ours entered the restaurant. “It only gets more fun” The boys took place at the table and ordered a beer. I expected that ‘La Vina Expirience’ was a chic restaurant, but it was actually super easy going. At the end of the nigh the music got louder and I couldn’t resist taking a picture with the chef and owner. Just before midnight I went to my hotel by bike. I had a lovely evening and I will come back soon! Restaurant La Vina Experience is a topspot in the Maasstraat Amsterdam and is definitely worth visiting!

.

Share Button
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...


8 comments

  1. Is het een aanrader voor een echte wijnkenner?!
    Voor mij is rode wijn namelijk rode wijn maar daar kom ik met een kenner als een van de best friends niet mee weg haha..
    Als dat zo is dan moet ik mijn vriendinnetje hier ook maar eens mee naartoe nemen! Het eten ziet er namelijk echt heerlijk uit;).

    Liefs Mandy

Post a new comment